Formularz do publikacji pracowników PL dostępny TUTAJ

Szczegóły publikacji

Tytuł:

Advanced oxidation processes for food industrial wastewater decontamination

Autorzy: Dorota Krzemińska, Ewa Neczaj, Gabriel Borowski
Typ: Artykuł
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Źródło: JOURNAL OF ECOLOGICAL ENGINEERING
Rok wydania: 2015
Nr czasopisma: 2
Wolumen: 16
Strony: 61 - 71
Scopus® Cytowania: 9
Abstrakt: EN
High organic matter content is a basic problem in food industry wastewaters. Typically, the amount and composition of the effluent varies considerably. In the article four groups of advanced processes and their combination of food industry wastewater treatment have been reviewed: electrochemical oxidation (EC), Fenton’s process, ozonation of water and photocatalytic processes. All advanced oxidation processes (AOP`s) are characterized by a common chemical feature: the capability of exploiting high reactivity of HO• radicals in driving oxidation processes which are suitable for achieving decolonization and odour reduction, and the complete mineralization or increase of bioavailability of recalcitrant organic pollutants.
Publikacja do: modułu sprawozdawczego PBN
Open Access: TAK
Sposób udostępnienia: Otwarte czasopismo
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY)
Czas opublikowania w Open Access: Po opublikowaniu
Liczba miesięcy od opublikowania do udostępnienia: 3
Materiał konferencyjny: NIE
Bazy: SCOPUS, EBSCOhost, BazTech, IndexCopernicus, DOAJ – Directory of Open Access Journals, Google Scholar