Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
15
WOS
Status:
Autorzy: Vuzh Tatiana Y., Mokin Vitaliy B., Wójcik Waldemar, Imanbek Baglan
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Arkusze wydawnicze: 0,5
Język: angielski
Strony: 367 - 374
Web of Science® Times Cited: 2
Scopus® Cytowania: 3
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: TAK
Nazwa konferencji: 16th Conference on Optical Fibers and their Applications
Skrócona nazwa konferencji: 16th SPIE-IEEE-OFTA 2015
URL serii konferencji: LINK
Termin konferencji: 22 września 2015 do 25 września 2015
Miasto konferencji: Nałęczów
Państwo konferencji: POLSKA
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: angielski
Control and development of priority measures to minimize the impact of allergenic plants on the state of morbidity, caused by asthma are one of the most common and complex problems for public health in modern cities. Bronchial asthma in humans occurs because of aggregation of various factors, the nature of which varies in time and space. So, we should use spatial-temporal data model for formalization of this problem, but typical data formalization methods and data processing methods need to be improved, taking into consideration the peculiarities of impact, especially of allergenic plants and weather conditions on people in a city. The paper shows a new approach to unified in time and optimal by discretization in space data formalization, concerning the main factors that form the conditions for the emergence of bronchial asthma. The example of such analysis was given, which illustrated the efficiency of the proposed information model and the method of its processing.