Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Akiyama Masahiro, Gnapowski Sebastian, Shigematsu Yoshitaka , Akiyama Hidenori
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Arkusze wydawnicze: 0,5
Język: angielski
Strony: 1208 - 1210
Scopus® Cytowania: 4
Bazy: Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: angielski
Pulsed Power has been applied to foods for the extraction of vegetable juice and sterilization of foods. The juice from sugar beet increased with pulsed electric fields. Since the aging of Japan's population is advancing, the softening of foods becomes important to keep the quality of life. Here, the effect of pulsed power on hardness of vegetables is investigated using a magnetic pulse compression system. The vegetables are set between the plane electrodes placed into the tap water. The hardness of carrot decreases with the shot number of pulsed power. The temperature inside the carrot increases a little.