Zarządzanie magazynem na przykładzie procesu komisjonowania towarów w hurtowni produktów spożywczych
Fragment książki (Rozdział w monografii)
MNiSW
5
spoza wykazu
| Status: | |
| Autorzy: | Kulisz Monika, Dudak Agata |
| Dyscypliny: | |
| Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
| Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
| Arkusze wydawnicze: | 0,7 |
| Język: | polski |
| Strony: | 22 - 31 |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | NIE |
| Publikacja OA: | TAK |
| Licencja: | |
| Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
| Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
| Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
| Abstrakty: | polski |
| W niniejszym artykule autorki opisują zarządzanie magazynem artykułów spożywczych znajdującym się na terenie Niemiec. W szczególności analizie poddany został proces komisjonowania w jednym z działów magazynu (dziale chłodni). W tym celu wykorzystana została metoda sondażu diagnostycznego. W wyniku analizy można stwierdzić, że pracownicy nie są zadowoleni z organizacji pracy w dziale chłodni. W artykule wskazano obszary, w których należałoby wprowadzić zmiany, co usprawniłoby proces kompletacji, a zarządzanie magazynem byłoby bardziej efektywne. |
