Zarządzanie magazynem na przykładzie procesu komisjonowania towarów w hurtowni produktów spożywczych
Fragment książki (Rozdział w monografii)
MNiSW
5
spoza wykazu
Status: | |
Autorzy: | Kulisz Monika, Dudak Agata |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Arkusze wydawnicze: | 0,7 |
Język: | polski |
Strony: | 22 - 31 |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Abstrakty: | polski |
W niniejszym artykule autorki opisują zarządzanie magazynem artykułów spożywczych znajdującym się na terenie Niemiec. W szczególności analizie poddany został proces komisjonowania w jednym z działów magazynu (dziale chłodni). W tym celu wykorzystana została metoda sondażu diagnostycznego. W wyniku analizy można stwierdzić, że pracownicy nie są zadowoleni z organizacji pracy w dziale chłodni. W artykule wskazano obszary, w których należałoby wprowadzić zmiany, co usprawniłoby proces kompletacji, a zarządzanie magazynem byłoby bardziej efektywne. |