Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
40
Lista 2021
Status:
Autorzy: Przystupa Krzysztof
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2019
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 1
Wolumen/Tom: 37
Strony: 1 - 7
Web of Science® Times Cited: 10
Scopus® Cytowania: 13
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Otwarte czasopismo
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 30 stycznia 2019
Abstrakty: angielski
The paper pertains to the issue of quality assurance methods. Particular emphasis is placed upon the exa-mination of hazards and possible product defects in food processing. At present, Polish regulations oblige any food processing entity to implement HACCP system. The system is perceived as a universal vaccine preventing the emer-gence of possible hazards or reducing the risk to an acceptable level. As far as defects are concerned, these are either disregarded altogether or do not occur at all. Meanwhile, the practice proves the case is not so. The research aspect of the paper revolves around an attempt to transplant solutions primarily applied in the automotive sector onto food processing industry. The practical aspect of the paper is manifested in the analysis of causes behind defects and ha-zards conducted on the basis of bakery industry. Potential hazards and product defects emerging from the process were identified in the course of the study. In addition, in order to eliminate these, their level was established with the application of various methods.