Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Borecki Michał, Szmidt Jan, Duk Mariusz, Kociubiński Andrzej, Korwin-Pawlowski Michael L., Niemiec Tomasz, Szmidt Maciej, Urbańska Kaja, Prus Przemysław, Prus Elżbieta
Rok wydania: 2014
Język: angielski
Źródło: 5th International Conference on Sensor Device Technologies and Applications,SENSORDEVICES 2014,November 16-20,2014-Lisbon, Portugal
Miasto wystąpienia: Lisbon
Państwo wystąpienia: PORTUGALIA
Efekt badań statutowych NIE
Abstrakty: angielski
Essential amino acids exist normally in solid state, but in the environment they are often in contact with water or other liquids. The stability of solid state amino acids has been investigated under controlled atmosphere and pressure conditions. The amino acids stability in liquid water environment is important, especially for protein permanency and for human and animal food usage. In this work, the full set of essential amino acids are investigated in water environment at normal atmospheric pressure and under thermal shocks with slew rate as high as 4ºC/sec applied in a fiber optic capillary sensor set up. Reactions in some essential amino acids happen at temperatures lower than 80C. The conclusion is that the stability of amino acids in water environment is different from their stability in solid state form.