Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Akiyama Masahiro, Gnapowski Sebastian, Shigematsu Yoshitaka , Akiyama Hidenori
Rok wydania: 2013
URL do źródła LINK
Język: angielski
Źródło: IEEE International Conference on Plasma Science (ICOPS), 2013 : abstracts
Miasto wystąpienia: San Francisco
Państwo wystąpienia: STANY ZJEDNOCZONE
Efekt badań statutowych NIE
Abstrakty: angielski
Pulsed Power has been applied to foods for the extraction of vegetable juice and sterilization of foods. The juice from sugar beet increased with pulsed electric fields. Since the aging of Japan's population is advancing, the softening of foods becomes important to keep the quality of life. Here, the effect of pulsed power on hardness of vegetables is investigated. A magnetic pulse compression system with maximum of 5 J/pulse, 200 pps and 30 kV is used as a pulsed power source. The vegetables are placed between the plane electrodes immerced into the tap water. Hardness of vegetables is measured by the rheometer (Compac-100II, Sun scientific co.) . The hardness of carrot decreases with the shot number of pulsed power, and becomes one half or one third at 1000 shots. The temperature insides the carrot increases only 3 degrees centigrade with the 1000 shots and the temperature of the tap water is almost constant.