The control system of the yeast drying process
Materiały konferencyjne
MNiSW
15
WOS
| Status: | |
| Autorzy: | Wolszczak Piotr, Samociuk Waldemar |
| Dyscypliny: | |
| Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
| Rok wydania: | 2018 |
| Wersja dokumentu: | Elektroniczna |
| Język: | angielski |
| Wolumen/Tom: | 241 |
| Numer artykułu: | 01022 |
| Strony: | 1 - 4 |
| Web of Science® Times Cited: | 2 |
| Scopus® Cytowania: | 6 |
| Bazy: | Web of Science | Scopus |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | TAK |
| Nazwa konferencji: | 2018 International Conference on Structural Nonlinear Dynamics and Diagnosis |
| Skrócona nazwa konferencji: | CSNDD 2018 |
| URL serii konferencji: | LINK |
| Termin konferencji: | 25 czerwca 2018 do 27 czerwca 2018 |
| Miasto konferencji: | Tanger |
| Państwo konferencji: | MAROKO |
| Publikacja OA: | TAK |
| Licencja: | |
| Sposób udostępnienia: | Otwarte czasopismo |
| Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
| Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
| Data opublikowania w OA: | 3 grudnia 2018 |
| Abstrakty: | angielski |
| The article presents the results of choosing how to control a real non-linear object. Yeast drying requires a precise temperature control due to the possibility of overheating. The object changes properties during of the process flow. Object identification is used and a mathematical model is developed. The model is used to select roboust control methods. The results are compared to the system of two PID regulators used in practice. |
