Evaluation of selected microbial and physicochemical parameters of fresh tomato juice after cold atmospheric pressure plasma treatment during refrigerated storage
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
140
Lista 2021
Status: | |
Autorzy: | Starek Agnieszka, Pawłat Joanna, Chudzik Barbara, Kwiatkowski Michał, Terebun Piotr, Sagan Agnieszka, Andrejko Dariusz |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Rok wydania: | 2019 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | angielski |
Numer czasopisma: | 9 |
Numer artykułu: | 8407 |
Strony: | 1 - 11 |
Impact Factor: | 3,998 |
Web of Science® Times Cited: | 49 |
Scopus® Cytowania: | 60 |
Bazy: | Web of Science | Scopus |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Data opublikowania w OA: | 10 czerwca 2019 |
Abstrakty: | angielski |
The Cold Atmospheric pressure Plasma (CAP) technology is an emerging technology used for conditioning and microbiological decontamination of biomaterials including food. A novel tool for inactivation of juice background spoilage microorganisms, as well as high count of inoculated yeast while maintaining physicochemical properties in tomato juice - CAP technology was utilized in this study. Dry matter content and pH were not significantly influenced by CAP generated in GlidArc reactor. Small increase of lycopene, and slight loss of vitamin C content were observed. |