Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
70
Lista 2021
Status:
Autorzy: Wang Jinfei, Kochan Orest, Przystupa Krzysztof, Su Jun
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2019
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 4
Wolumen/Tom: 19
Strony: 161 - 169
Impact Factor: 0,9
Web of Science® Times Cited: 21
Scopus® Cytowania: 27
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 24 sierpnia 2019
Abstrakty: angielski
Error due to inhomogeneity is the main problem of thermocouples (TCs), e.g., during the operation of a type K TC, this error can reach 11- 30 °C. Thus, metrological reliability of TCs is threatened by this error because there is a high risk of exceeding the permissible error when the temperature distribution along the TC legs changes. Such a large error, in turn, can threaten a proper operation or even safety of a measured object. A TC with controlled temperature field was proposed to cope with this error. An information-measuring system to perform proper measurements, measurement data acquisition and collection to construct mathematical models is proposed. Its property is high diurnal stability of ±(0.0025+0,002(X/XMAX–1) %. The requirements for the information-measuring system and its structure are considered in this paper. In particular, one of the key problems of such a sensor is how stable is its own temperature field under the influence of the temperature field of a measured object. The experimental studies were carried out using the developed system. They showed that the coefficient of penetration of the temperature field of the measured object is about 0.04. This allows decreasing error due to inhomogeneity by about 10-20 times.