Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
20
Poziom I
Status:
Autorzy: Wolszczak Piotr, Samociuk Waldemar
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Strony: 295 - 309
Scopus® Cytowania: 1
Bazy: Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: TAK
Nazwa konferencji: 4th International Conference on Structural Nonlinear Dynamics and Diagnosis
Skrócona nazwa konferencji: CSNDD 2018
Termin konferencji: 25 czerwca 2018 do 27 czerwca 2018
Miasto konferencji: Tangier
Państwo konferencji: MAROKO
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: angielski
This chapter discusses a problem of control of a non-stationary and a non-linear drying process of food raw materials, especially yeast. Industrial yeast drying is a non-stationary and a non-linear process with a transport delay. In this work the identification of the yeast drying process was presented. Models for different time intervals of the closed control system were developed. Changes in the model parameters (non-stationarity) caused deterioration in the stability reserve. The developed models will be used to synthesize the control system in the future.