Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
100
Lista 2021
Status:
Autorzy: Caban Jacek, Rybicka Iwona
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2020
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 1
Wolumen/Tom: 14
Strony: 26 - 31
Web of Science® Times Cited: 2
Scopus® Cytowania: 4
Bazy: Web of Science | Scopus | BazTech | Index Copernicus | Google Scholar
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Otwarte czasopismo
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 1 marca 2020
Abstrakty: angielski
The food industry is characterized by specific technical and technological conditions. Sanitary and epidemiological considerations play a very important role as well, and the materials used in production must meet the appropriate conditions. In the case of transport operations, the above criteria must also be met. The article presents the problems of transporting beverages in aluminum can packaging using a plate conveyor. Depending on the efficiency of the production machines, the type of material (product packaging), the location of the center of gravity and the angle of friction, the parameters of the conveyor's work were determined.