Application of semiconductor sensory for quality control of food products
Artykuł w czasopiśmie
Status: | |
Warianty tytułu: |
Zastosowanie półprzewodnikowych czujników do kontroli jakości produkowanej żywności
|
Autorzy: | Zarapin Vitaly, Luhin Valery G., Żukowski Paweł, Kołtunowicz Tomasz |
Rok wydania: | 2008 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | angielski |
Numer czasopisma: | 6 |
Wolumen/Tom: | 49 |
Strony: | 108 - 109 |
Bazy: | BazTech |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | NIE |
Abstrakty: | angielski | polski |
The subject of the investigation is efficient application of the semiconductor sensors for quality control of some food products. Possible applications of such sensors to diagnose the condition of perishable raw products, such as fish, and meat, and also alcohol-containing products have been shown. | |
Tematem badań jest wydajne zastosowanie półprzewodnikowych czujników do kontroli jakości niektórych produktów żywnościowych. Przedstawione są możliwości zastosowania czujników w diagnostyce określonych łatwo psujących się surowych produktów, takich jak ryby, mięso a także produktów zawierających alkohol. |