Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Warianty tytułu:
Zastosowanie półprzewodnikowych czujników do kontroli jakości produkowanej żywności
Autorzy: Zarapin Vitaly, Luhin Valery G., Żukowski Paweł, Kołtunowicz Tomasz
Rok wydania: 2008
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 6
Wolumen/Tom: 49
Strony: 108 - 109
Bazy: BazTech
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: angielski | polski
The subject of the investigation is efficient application of the semiconductor sensors for quality control of some food products. Possible applications of such sensors to diagnose the condition of perishable raw products, such as fish, and meat, and also alcohol-containing products have been shown.
Tematem badań jest wydajne zastosowanie półprzewodnikowych czujników do kontroli jakości niektórych produktów żywnościowych. Przedstawione są możliwości zastosowania czujników w diagnostyce określonych łatwo psujących się surowych produktów, takich jak ryby, mięso a także produktów zawierających alkohol.