Niskotemperaturowe utrwalanie żywności pochodzenia zwierzęcego
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
5
spoza listy
Status: | |
Autorzy: | Starek Agnieszka, Pawłat Joanna |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Rok wydania: | 2020 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | polski |
Numer czasopisma: | 9 |
Wolumen/Tom: | 301 |
Strony: | 10 - 32 |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Data opublikowania w OA: | 1 października 2020 |
Abstrakty: | polski |
Zimna plazma to nowa technologia, która przyciągnęła uwagę naukowców na całym świecie. Została ona pierwotnie opracowana m.in. w celu poprawy właściwości adhezyjnych polimerów oraz wprowadzenia unowocześnień w różnych dziedzinach elektroniki. W ostatnim dziesięcioleciu zimna plazma znajduje również zastosowanie jako narzędzie do nietermicznej obróbki produktów spożywczych. |