Niskotemperaturowe utrwalanie żywności pochodzenia zwierzęcego
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
5
spoza listy
| Status: | |
| Autorzy: | Starek Agnieszka, Pawłat Joanna |
| Dyscypliny: | |
| Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
| Rok wydania: | 2020 |
| Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
| Język: | polski |
| Numer czasopisma: | 9 |
| Wolumen/Tom: | 301 |
| Strony: | 10 - 32 |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | NIE |
| Publikacja OA: | TAK |
| Licencja: | |
| Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
| Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
| Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
| Data opublikowania w OA: | 1 października 2020 |
| Abstrakty: | polski |
| Zimna plazma to nowa technologia, która przyciągnęła uwagę naukowców na całym świecie. Została ona pierwotnie opracowana m.in. w celu poprawy właściwości adhezyjnych polimerów oraz wprowadzenia unowocześnień w różnych dziedzinach elektroniki. W ostatnim dziesięcioleciu zimna plazma znajduje również zastosowanie jako narzędzie do nietermicznej obróbki produktów spożywczych. |
