Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
100
Lista 2021
Status:
Autorzy: Kopacki Marek, Pawłat Joanna, Skwaryło-Bednarz Barbara, Jamiołkowska Agnieszka, Stępniak Patrycja, Kiczorowski Piotr, Golan Katarzyna
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2021
Wersja dokumentu: Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 1
Wolumen/Tom: 11
Numer artykułu: 93
Strony: 1 - 16
Web of Science® Times Cited: 4
Scopus® Cytowania: 5
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Finansowanie: This review was funded by University of Life Sciences, project DS/OKK/s/44/2020.
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 6 stycznia 2021
Abstrakty: angielski
Sustainable and organic plant production uses natural products and natural self-regulation processes occurring in the ecosystem. The awareness is growing and the demands of consumers are higher and higher. One solution is to use various methods, as an alternative to pesticides. It is also very important to care for the stored crops after harvesting especially using non-chemical methods. The physical method of plant protection consists in treating the harmful organism with physical factors such as temperature, its same light and radiation, controlled atmosphere, special packaging, pressure, various sounds, ozone, and low-temperature plasma. The availability of effective application techniques opens up new possibilities for the storage of crops in order to maintain their health and quality for a long time. This review focuses on the analysis of physical methods of postharvest protection, especially the latest methods using ozone and low-temperature plasma. As a result, consumers of agricultural crops will be able to consume food free of insects, mycotoxins and pesticide residues