Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
100
Lista 2021
Status:
Autorzy: Maciaszczyk Magdalena, Kocot Maria
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2021
Wersja dokumentu: Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 3
Wolumen/Tom: 13
Numer artykułu: 1157
Strony: 1 - 14
Web of Science® Times Cited: 8
Scopus® Cytowania: 11
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych TAK
Finansowanie: efekt badań
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 22 stycznia 2021
Abstrakty: angielski
The article focuses on the specificity of the behavior of modern prosumers in the market for organic products as a determinant of sustainable consumption. The strengthening of the pro-consumer relationship is made possible thanks to ongoing technological changes, especially the development of the Internet. It is thanks to our online activities and the opinions of other Internet users that pro-consumer decisions concerning online purchases are shaped. The article presents the results of empirical studies conducted in 2020 on a sample of 664 respondents using a questionnaire, while the survey results were developed using SPSS Statistics. Findings of research showed the willingness of consumers for prosumption and kind of behaviors that were most often among the research group. In the course of research proceedings, it was possible to define factors that dispose declarative prosumers for the purchase of organic products. Conducted analyses also allowed for building the model of the influence of individual characteristics of respondents on the index of prosumption.