Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Majewski Jacek
Rok wydania: 2005
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: polski
Numer czasopisma: 1
Wolumen/Tom: 5
Strony: 24 - 26
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: polski
Pomiary kontrolujące wilgotność powietrza (czyli zawartość w nim pary wodnej) mają duże znaczenie w wielu działach techniki i przemysłu, w tym także w procesie produkcji i przechowywania wyrobów spożywczych. Pomiary wilgotności pozwalają scharakteryzować właściwości barierowe materiałów opakowaniowych pod względem przepuszczalności pary wodnej, a także monitorować wilgotność atmosfery w miejscu pakowania wyrobów i pomieszczeniach magazynowych.