Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
70
Lista 2021
Status:
Autorzy: Młynarczyk Karolina, Longwic Filip, Podkościelna Beata, Klepka Tomasz
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2022
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 3
Wolumen/Tom: 67
Strony: 102 - 109
Impact Factor: 1,6
Web of Science® Times Cited: 2
Scopus® Cytowania: 4
Bazy: Web of Science | Scopus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 28 marca 2022
Abstrakty: angielski
The influence of a natural filler (lignin, chitosan, starch) used in the amount of 1, 5 and 10 wt% on thermal and mechanical properties of composites based on epoxy resin (Epidian®5) was investigated. Cross-linking of the resin with polyamine (IDA) was confirmed by the ATR / FT-IR method. The differential scanning calorimetry (DSC) was used to evaluate the thermal properties. Tensile and flexural mechanical properties as well as Shore hardness were also determined.