Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Opielak Marek, Komsta Henryk
Rok wydania: 2000
Wersja dokumentu: Drukowana
Język: polski
Numer czasopisma: 60
Strony: 209 - 217
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: polski | angielski
W pracy przedstawiono podstawowe właściwości fizyczne i mechaniczne sypkich materiałów rolno - spożywczych oraz główne cechy konstrukcyjno- eksploatacyjne najczęściej stosowanych rozdrabniaczy, wraz z propozycjami kierunków badań ich jednoczesnego wpływu na energochłonność i jakość procesu rozdrabniania.
The paper presents the basic physical and mechanical properties of the ag-ricultural and food materials. It also presents the main design operating features of the commonly used shredders together with the propositions of the directions of the studies of their simultaneous influence on the energy consump.