Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Warianty tytułu:
The analysis of the theory of the process of breaking up of different materials in food and agricultural industry
Autorzy: Opielak Marek
Rok wydania: 1999
Wersja dokumentu: Drukowana
Język: polski
Wolumen/Tom: 8
Strony: 95 - 106
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: polski | angielski
W pracy przedstawiono analizę istniejących teorii procesu rozdrabniania, ze szczególnym uwzględnieniem rozdrabniania materiałów rolno-spożywczych. Ponadto uzasadniono potrzebę podjęcia badań nad opracowaniem uniwersalnego modelu procesu rozdrabniania z uwzględnieniem właściwości materiału i konstrukcji rozdrabniacza.
The paper presents the analysis of existing theories of breaking up, making specially allowances for breaking up of the agricultural and food materials. Besides, this paper justifies the necessity of undertaking the study of formulating the universal model of the process of breaking up, including the properties of the material and construction of the shredder.