Kierunki doskonalenia konstrukcji urządzeń rozdrabniających w przemyśle spożywczym
Artykuł w czasopiśmie
Status: | |
Warianty tytułu: |
Trends of Improvements in Construction of the Disintegration Devices in Food Industry
|
Autorzy: | Komsta Henryk, Opielak Marek |
Rok wydania: | 2000 |
Wersja dokumentu: | Drukowana |
Język: | polski |
Numer czasopisma: | 61 |
Wolumen/Tom: | 256 |
Strony: | 167 - 172 |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | NIE |
Abstrakty: | polski | angielski |
W pracy omówiono kierunki doskonalenia urządzeń rozdrabniających stosowanych w przemyśle spożywczym. Jako podstawowe kryterium doskonalenia konstrucji przyjęto zasadę minimalizacji energochłonności pracy urządzenia przy jednoczesnym zapewnieniu założonej skuteczności rozdrabniania. | |
The paper discusses trends of improvements of the disintegration devices used in food industry. The principle of minimization of the energy-consumption and contemporaneous acquisition disintegration efficiency are the main ciriteria of the improvements in construction of the disitegration machinery. |