Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Warianty tytułu:
Trends of Improvements in Construction of the Disintegration Devices in Food Industry
Autorzy: Komsta Henryk, Opielak Marek
Rok wydania: 2000
Wersja dokumentu: Drukowana
Język: polski
Numer czasopisma: 61
Wolumen/Tom: 256
Strony: 167 - 172
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: polski | angielski
W pracy omówiono kierunki doskonalenia urządzeń rozdrabniających stosowanych w przemyśle spożywczym. Jako podstawowe kryterium doskonalenia konstrucji przyjęto zasadę minimalizacji energochłonności pracy urządzenia przy jednoczesnym zapewnieniu założonej skuteczności rozdrabniania.
The paper discusses trends of improvements of the disintegration devices used in food industry. The principle of minimization of the energy-consumption and contemporaneous acquisition disintegration efficiency are the main ciriteria of the improvements in construction of the disitegration machinery.