Kierunki doskonalenia konstrukcji urządzeń rozdrabniających w przemyśle spożywczym
Artykuł w czasopiśmie
| Status: | |
| Warianty tytułu: |
Trends of Improvements in Construction of the Disintegration Devices in Food Industry
|
| Autorzy: | Komsta Henryk, Opielak Marek |
| Rok wydania: | 2000 |
| Wersja dokumentu: | Drukowana |
| Język: | polski |
| Numer czasopisma: | 61 |
| Wolumen/Tom: | 256 |
| Strony: | 167 - 172 |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | NIE |
| Publikacja OA: | NIE |
| Abstrakty: | polski | angielski |
| W pracy omówiono kierunki doskonalenia urządzeń rozdrabniających stosowanych w przemyśle spożywczym. Jako podstawowe kryterium doskonalenia konstrucji przyjęto zasadę minimalizacji energochłonności pracy urządzenia przy jednoczesnym zapewnieniu założonej skuteczności rozdrabniania. | |
| The paper discusses trends of improvements of the disintegration devices used in food industry. The principle of minimization of the energy-consumption and contemporaneous acquisition disintegration efficiency are the main ciriteria of the improvements in construction of the disitegration machinery. |