Wpływ źródła OZE na charakterystykę elektroenergetyczną zakładu przetwórczego
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
70
Lista 2024
Status: | |
Warianty tytułu: |
The impact of a renewable energy source on the power energy characteristic of a processing plant
|
Autorzy: | Bober Dariusz, Jędrychowski Robert, Miller Piotr, Wancerz Marek, Swórka Michał , Pastuszak Mirosław |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Rok wydania: | 2024 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | polski |
Numer czasopisma: | 8 |
Wolumen/Tom: | 100 |
Strony: | 14 - 21 |
Impact Factor: | 0,4 |
Web of Science® Times Cited: | 0 |
Scopus® Cytowania: | 0 |
Bazy: | Web of Science | Scopus |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Data opublikowania w OA: | 1 sierpnia 2024 |
Abstrakty: | polski | angielski |
W artykule przedstawione zostały doświadczenia zespołu B+R realizującego projekt NCBiR zat. „Opracowanie i wdrożenie systemu zarządzania energią z wykorzystaniem OZE w obszarze technologii wrażliwych na ciągłość zasilania”. Zaprezentowano wnioski po pierwszym roku użytkowania farmy fotowoltaicznej o mocy 1,16 MW w zakładzie przetwórczym branży spożywczej o mocy zapotrzebowanej 5 MW. | |
There will be presented some experiences of the R&D team implementing the NCBiR project titled: "Development and implementation of an energy management system using renewable energy sources in the area of technologies sensitive to power supply continuity." We will present conclusions after the first year of use of a photovoltaic farm with a capacity of 1.16 MW in a food processing plant with a required capacity of 5 MW |