Wykorzystywanie modelu luk jakości w zarządzaniu jakością usług restauracyjnych
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
9
Lista B
Status: | |
Warianty tytułu: |
Using the method of quality gaps in the qulity management of restaurant services
|
Autorzy: | Blicharz Piotr |
Rok wydania: | 2016 |
Wersja dokumentu: | Drukowana |
Język: | polski |
Numer czasopisma: | 3 |
Wolumen/Tom: | 44 |
Strony: | 289 - 298 |
Bazy: | CEEOL | BazEkon | PBN - Polska Bibliografia Naukowa |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | NIE |
Abstrakty: | polski | angielski |
W artykule przedstawiono, na tle rozważań teoretycznych, wyniki badań percepcji jakości usług na rynku usług gastronomicznych w wybranym powiecie w województwie lubelskim. Badanie wykonano w trzech etapach: przez niezależnego audytora, wśród klientów oraz wśród pracowników restauracji. W badaniach wykorzystano metodę Servqual, dostosowując ją do specyfiki usług gastronomicznych. | |
The article presents, on the background of theoretical considerations, the results of the perception of the quality of services in in selected district in Lubelskie voivodeship. the survey was carried out in three stages by an independent auditor, among employees of the restaurant. The study used Servqual method, adapting in to the specific of catering services. |