Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
15
Lista A
Status:
Warianty tytułu:
Rolnictwo a łagodzenie zmian klimatu
Autorzy: Żukowska Grażyna, Myszura Magdalena, Baran Stanisław, Wesołowska Sylwia, Pawłowska Małgorzata, Dobrowolski Łukasz
Rok wydania: 2016
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 2
Wolumen/Tom: 11
Strony: 67 - 74
Web of Science® Times Cited: 14
Bazy: Web of Science | Web of Science Core Collection
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Otwarte czasopismo
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Abstrakty: angielski
Climate changes related to the greenhouse gas emissions (GHG) are seen as one of the major threats to sustainable human development. The agricultural sector is responsible for about 13.7% of global greenhouse gas emissions, therefore the action must be und ertaken, which would have to reduce the GHG emissions from agriculture and/or adaptation of agricultural production to the new conditions, so that the productivity of the sector, i.e. agriculture, is not diminished.The Climate-Smart Agriculture is a viable alternative. This term should be understood as targeting the agricultural practices to reduce its negative impact on the environment, and consequently also on the climate. Two strategies are used in the process of climate -friendly agriculture management, noting that agricultural practices can mitigate the climate changes (reduction of GHG emissions), or adapting agriculture to the already noticeable changes (de-velopment of soil and water quality, sustainable agronomy, animal breeding, or crop rotation)