Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
6
Lista B
Status:
Warianty tytułu:
Evaluation of the possibility of using an optical analyzer to study foam stability in beer
Autorzy: Kowalik Konrad, Sykut Barbara, Hus Wojciech
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2018
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: polski
Numer czasopisma: 1
Strony: 52 - 56
Bazy: BazTech | Index copernicus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja autorska
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 1 czerwca 2018
Abstrakty: polski
W artykule przedstawiono metodykę i wyniki badań,których celem była ocena możliwości wykorzystania analizatora optycznego do badania stabilności piany uzyskiwanej z piwa.Urządzenie umożliwia pozyskanie wyników o grubości uzyskiwanej warstwy,procesie jej opadania jak również innych parametrów chara- kteryzujących pianę.Wadą metody jest pośrednio uzyskiwanie wartości grubości warstwy piany i ko- nieczność umieszczania małej próbki w naczyniu pomiarowym.