Ocena możliwości wykorzystania analizatora optycznego do badania stabilności piany w piwie
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
6
Lista B
| Status: | |
| Warianty tytułu: |
Evaluation of the possibility of using an optical analyzer to study foam stability in beer
|
| Autorzy: | Kowalik Konrad, Sykut Barbara, Hus Wojciech |
| Dyscypliny: | |
| Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
| Rok wydania: | 2018 |
| Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
| Język: | polski |
| Numer czasopisma: | 1 |
| Strony: | 52 - 56 |
| Bazy: | BazTech | Index copernicus |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | NIE |
| Publikacja OA: | TAK |
| Licencja: | |
| Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
| Wersja tekstu: | Ostateczna wersja autorska |
| Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
| Data opublikowania w OA: | 1 czerwca 2018 |
| Abstrakty: | polski |
| W artykule przedstawiono metodykę i wyniki badań,których celem była ocena możliwości wykorzystania analizatora optycznego do badania stabilności piany uzyskiwanej z piwa.Urządzenie umożliwia pozyskanie wyników o grubości uzyskiwanej warstwy,procesie jej opadania jak również innych parametrów chara- kteryzujących pianę.Wadą metody jest pośrednio uzyskiwanie wartości grubości warstwy piany i ko- nieczność umieszczania małej próbki w naczyniu pomiarowym. |
