Badanie jakości i zafałszowań miodów naturalnych
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
6
Lista B
Status: | |
Warianty tytułu: |
Badanie jakości i zafałszowań miodów naturalnych
|
Autorzy: | Sykut Barbara, Kowalik Konrad, Hus Wojciech |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Rok wydania: | 2018 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | polski |
Numer czasopisma: | 1 |
Strony: | 60 - 64 |
Bazy: | BazTech | Index Copernicus |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Data opublikowania w OA: | 1 czerwca 2018 |
Abstrakty: | polski |
W artykule przedstawione zostały badania jakościowe -fizykochemiczne miodów takie jak:wilgotność, kwasowość,zanieczyszczenia mechaniczne oraz badanie zafałszowań miodów naturalnych skrobią i sacharozą.Przebadano i przedstawiono wyniki badań 4 odmian miodu naturalnego: lipowego,wrzoso- wego,akacjowego i spadziowego. |