Badanie jakości i zafałszowań miodów naturalnych
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
6
Lista B
| Status: | |
| Warianty tytułu: |
Badanie jakości i zafałszowań miodów naturalnych
|
| Autorzy: | Sykut Barbara, Kowalik Konrad, Hus Wojciech |
| Dyscypliny: | |
| Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
| Rok wydania: | 2018 |
| Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
| Język: | polski |
| Numer czasopisma: | 1 |
| Strony: | 60 - 64 |
| Bazy: | BazTech | Index Copernicus |
| Efekt badań statutowych | NIE |
| Materiał konferencyjny: | NIE |
| Publikacja OA: | TAK |
| Licencja: | |
| Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
| Wersja tekstu: | Ostateczna wersja opublikowana |
| Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
| Data opublikowania w OA: | 1 czerwca 2018 |
| Abstrakty: | polski |
| W artykule przedstawione zostały badania jakościowe -fizykochemiczne miodów takie jak:wilgotność, kwasowość,zanieczyszczenia mechaniczne oraz badanie zafałszowań miodów naturalnych skrobią i sacharozą.Przebadano i przedstawiono wyniki badań 4 odmian miodu naturalnego: lipowego,wrzoso- wego,akacjowego i spadziowego. |
