Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
6
Lista B
Status:
Warianty tytułu:
Badanie jakości i zafałszowań miodów naturalnych
Autorzy: Sykut Barbara, Kowalik Konrad, Hus Wojciech
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2018
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: polski
Numer czasopisma: 1
Strony: 60 - 64
Bazy: BazTech | Index Copernicus
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 1 czerwca 2018
Abstrakty: polski
W artykule przedstawione zostały badania jakościowe -fizykochemiczne miodów takie jak:wilgotność, kwasowość,zanieczyszczenia mechaniczne oraz badanie zafałszowań miodów naturalnych skrobią i sacharozą.Przebadano i przedstawiono wyniki badań 4 odmian miodu naturalnego: lipowego,wrzoso- wego,akacjowego i spadziowego.