Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
12
Lista B
Status:
Warianty tytułu:
Brand Hero in creating brand image of food products
Autorzy: Wyrwisz Joanna
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2018
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: polski
Numer czasopisma: 2
Wolumen/Tom: 373
Strony: 412 - 420
Bazy: CEJSH | EBSCO | Index Copernicus Journal Master List
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Otwarte repozytorium
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 29 maja 2018
Abstrakty: polski | angielski
Artykuł ma na celu wskazanie potencjału brand hero w kreowania wizerunku marek produktów. Ujęto istotę brand hero, uwarunkowania kreowania marki przy wykorzystaniu bohatera marki wskazując na korzyści i ograniczenia w komunikowaniu marki oraz narzędzia stosowane w promocji marki. W szczególności rozważania oparto na rynku produktów konsumpcyjnych żywnościowych uwzględniając wyniki badań jakościowych metodą studium przypadku.
The purpose of the article is to introduce the potential of brand hero in creating brand image of products. The core of the issue, determinants of brand creating with using brand hero, its strengths and weaknesses in brand communication and instrumentation of brand promotion were presented. In particular, the examination based on food consumption market including research results of the case study was applied in the article.