Determination of polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) in food
Artykuł w czasopiśmie
MNiSW
7
Lista B
Status: | |
Autorzy: | Ruchomski Leszek |
Dyscypliny: | |
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować. | |
Rok wydania: | 2018 |
Wersja dokumentu: | Drukowana | Elektroniczna |
Język: | angielski |
Numer czasopisma: | 4 |
Wolumen/Tom: | 21 |
Strony: | 45 - 53 |
Efekt badań statutowych | NIE |
Materiał konferencyjny: | NIE |
Publikacja OA: | TAK |
Licencja: | |
Sposób udostępnienia: | Witryna wydawcy |
Wersja tekstu: | Ostateczna wersja autorska |
Czas opublikowania: | W momencie opublikowania |
Data opublikowania w OA: | 30 października 2018 |
Abstrakty: | angielski |
The study shows the steps involved in creating and optimizing an analytical method of GC-MS/MS triple quadrupole (QqQ) method for the determination of polybrominated diphenyl ethers (PBDE) in food. In the validation process the scope of the linearity detector response, limit of detection and limit of quantification for this method were defined. The verification method was performed on the basis of the analysis Interlaboratory Comparison Material for which the results were reported indications of PBDE. Next stage of testing food samples were analyzed for the content of selected congeners of PBDE. |