Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
7
Lista B
Status:
Autorzy: Ruchomski Leszek
Dyscypliny:
Aby zobaczyć szczegóły należy się zalogować.
Rok wydania: 2018
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 4
Wolumen/Tom: 21
Strony: 45 - 53
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja autorska
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Data opublikowania w OA: 30 października 2018
Abstrakty: angielski
The study shows the steps involved in creating and optimizing an analytical method of GC-MS/MS triple quadrupole (QqQ) method for the determination of polybrominated diphenyl ethers (PBDE) in food. In the validation process the scope of the linearity detector response, limit of detection and limit of quantification for this method were defined. The verification method was performed on the basis of the analysis Interlaboratory Comparison Material for which the results were reported indications of PBDE. Next stage of testing food samples were analyzed for the content of selected congeners of PBDE.