Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

Status:
Autorzy: Matuszak Jakub, Zaleski Kazimierz
Wersja dokumentu: Drukowana
Arkusze wydawnicze: 0.5
Język: angielski
Strony: 31 - 42
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: NIE
Abstrakty: polski
Due to great development of tools, milling can be the last operation in the technological process. Unfortunately when the tool leaves the part during machining operations burrs can form as a result of material plastic flow. Great demand of part quality leads to the study of the edge condition of the parts is still developed. Knowledge and understanding on the mechanism of burr formation is important in order to improve edge quality in machining. In this article the influence of milling conditions on burr formation process during face milling of AZ91 HP magnesium alloy were presented. The experiments were carried out using foUowing cutting conditions. The cutting speeds selected in the experiment were 75,3, 199 and 282,7 m/min. The rangę of feed rates used in the experiment were 0,009, 0,018 and 0,035 mm/rev. The axial and radial depth of cut was kept constant respectively at 15 mm and 1,5 mm. Exit type of milling burrs were showed. Burr descriptions and measurement parameters were defined in cross-sectional profile. Optical microscope was used to measure burr geometry.