Informacja o cookies

Zgadzam się Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Publikacje Pracowników Politechniki Lubelskiej

MNiSW
15
Lista A
Status:
Autorzy: Song Chengfang, Pawłowski Artur, Ji Jianbing, Shan Shengdao, Cao Yucheng
Rok wydania: 2014
Wersja dokumentu: Drukowana | Elektroniczna
Język: angielski
Numer czasopisma: 1
Wolumen/Tom: 40
Strony: 35 - 43
Web of Science® Times Cited: 5
Scopus® Cytowania: 7
Bazy: Web of Science | Scopus | Web of Science | BazTech
Efekt badań statutowych NIE
Materiał konferencyjny: NIE
Publikacja OA: TAK
Licencja:
Sposób udostępnienia: Witryna wydawcy
Wersja tekstu: Ostateczna wersja opublikowana
Czas opublikowania: W momencie opublikowania
Abstrakty: angielski
The effect of addition of NaOH on the pyrolysis of rice straw and properties of its product were investigated. The pyrolysis was examined by means of the thermogravimetric (TG) analysis, and the pyrolysis product was characterized by the elemental analysis, GC and GC-MS. The result showed that addition of NaOH can significantly change TG and DTG peak of the pyrolysis of rice straw. As a result of the catalysis, significant difference in the properties of pyrolysis products was also observed. The addition of the catalyst promoted the increase of the hydrogen content of the gaseous product (from 1.6% to 53.37%), as well as that of the H/C and O/C ratios of solid residue. GC-MS analysis indicated that the liquid product was mainly made up of ketones, phenols and furfural, and NaOH addition did not change the main constitute of the liquid product, but changed their relative content.